Blog

En utdypning om Karotenoider, prebiotisk, fucoidan og bioaktive forbindelser

En utdypning om Karotenoider, prebiotisk, fucoidan og bioaktive forbindelser

 

  1. Karotenoider (Carotenoids):

Karotenoider er pigmenter som finnes i mange planter, inkludert tang. De er kjent for sine antioksidantegenskaper og kan bidra til å beskytte kroppen mot skade fra frie radikaler. De kan også ha andre helsefordeler, inkludert beskyttelse mot visse typer kreft og hjertesykdommer. (Side 212)

  1. Prebiotisk:

Prebiotika er stoffer som fremmer veksten av gunstige bakterier i tarmen. Selv om det ikke ble funnet en direkte beskrivelse av prebiotika i dokumentet, er det kjent at tang inneholder fiber og andre forbindelser som kan fungere som prebiotika og støtte tarmhelsen.

  1. Fucoidan:
  • Fucoidan er en vannløselig sulfatert heteropolysakkarid som stammer fra den brune tangens ekstracellulære matrise. Den består hovedsakelig av L-fucose og sulfatgrupper. Fucoidans struktur er rik på fucose og avhenger av posisjonen av fucose-enheter. (Side 610)
  • Fucoidan er en brun tang sulfatert polysakkarid som brukes industrielt i kosmetikk, kosttilskudd og dyrefôr. Denne polysakkariden har sterke antioksidant- og anti-aldringsegenskaper, samt anticancer, antikoagulerende, antimikrobielle, antiinflammatoriske og antidiabetiske egenskaper. Den kan også brukes som emulgeringsmiddel. Fucoidan er et lovende naturlig stoff som er målrettet av biomedisinsk og farmasøytisk industri på grunn av dets terapeutiske egenskaper. (Side 258)
  1. Bioaktive forbindelser:
  • Tang er kjent for å ha et bredt spekter av bioaktive forbindelser med potensielle helsefordeler. Noen av disse forbindelsene er eksklusivt til stede bare i tang. Disse bioaktive komponentene har blitt utnyttet for deres kommersielle applikasjoner. (Side 103)
  • Tang er betraktet som en god kilde til matfiber, protein og mineraler for menneskelig forbruk. (Side 386)
  • Alle disse forbindelsene og deres potensielle helsefordeler gjør tang til et verdifullt tilskudd til kostholdet og en kilde til naturlige terapeutiske midler.

Referanser:

Om forfatteren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Share

Contact Us

Contact us for more info. Either as an investor or a farmer. We love to spread value and information

Scroll to Top