Blog

Tang som Helsekilde: En Oversikt

Tang som Helsekilde: En Oversikt

 

Helsemessige Effekter Beskrivelse/Kilde Side
Fordøyelseshelse Tang har vist seg å ha en positiv effekt på menneskets tarmmikrobiom.

Forskning har fokusert på tangs rolle i å modulere risikoen og utviklingen av

kroniske sykdommer som hjerte-karsykdommer og kreft.

Tangfiber har vist seg å fremme veksten av gunstige bakterier i tykktarmen,

spesielt de som produserer kortkjedede fettsyrer som butyrat.

s. 223
Antioksidantaktivitet Flere forbindelser i tang, som fucoidan og alginat, har vist seg å ha

antioksidantaktivitet, noe som kan bidra til å bekjempe oksidativt stress i kroppen.

s. 377
Anti-aldring Tang har egenskaper som kan bekjempe aldring på cellenivå.

Akkumulering av senescente celler, som kroppens immunsystem ikke kan

eliminere i tide, kan bidra til aldringsprosessen.

s. 377

Denne tabellen gir en oversikt over noen av de helsemessige fordelene ved tang, basert på informasjon hentet fra denne vitenskapelige publikasjonen. Det er viktig å merke seg at mens tang har mange potensielle helsefordeler, bør forbruket være moderat og i tråd med anbefalinger fra helseeksperter.

Om forfatteren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Share

Contact Us

Contact us for more info. Either as an investor or a farmer. We love to spread value and information

Scroll to Top